share Josee's website on:

bekijk Josee's YouTubekanaal:


Who's the Bossa ?

Who’s the Bossa? is een internationale groep muzikanten met een gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Voor hun eerste album kozen ze voor een verrassende kleine bezetting (zang, piano, gitaar en cello). Bas en drums ontbreken, en dat is ongewoon voor Braziliaanse muziek.


Op The Chamber Music Project combineren Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH) op eigenzinnige wijze bossa nova, jazz en klassiek. Het resultaat is een virtuoos en tegelijk dromerig, relaxt en swingend album.


Who's the Bossa?, het ontstaan

De muzikanten kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar in Nederland voor een door Josee Koning georganiseerd Tribute to 50 Years Bossa Nova. Vanaf hun eerste gezamenlijke repetitie was duidelijk dat een nieuwe muzikale vriendschap was geboren. De groep kreeg een naam - Who's the Bossa? - en er volgden concerten in verschillende samenstellingen en een tournee langs Nederlandse en Zwitserse podia in 2012.


Ondanks grote afstanden en moeilijk te combineren agenda’s bleven de muzikanten dromen van een gezamenlijk cd-project. En dat is er nu! Josee Koning: “The Chamber Music Project is het album dat ik altijd al heb willen maken. Het gaat heel diep en komt rechtstreeks uit ieders hart. We hebben met z'n vieren een muzikaal verbond gesloten waar we heel trots op zijn. Met deze band kan en durf ik meer van mezelf te laten zien, vanwege de openheid en het wederzijds respect. In Who's The Bossa? is niemand de ‘boss(a)’. We zijn allen in dienst van de muziek. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar met een intens en transparant samenspel als resultaat.”


kijk en luister naar optredens via Youtube:

Batida 

 

In 2006 gaven we ons laatste concert, dachten we.....op een prachtige nazomeravond speelden we Openluchttheater Caprera in Bloemendaal plat. Er bestaat een mooie registratie van op dvd.We bleven achter met de mooie herinneringen en de muziek. Maar na een jaar of negen begonnen onze fans zich af te vragen of het niet weer eens tijd werd.....

 

En toen waren we er zomaar weer in 2016!!!

2 zinderende reunie concerten: 26 maart in Lantaren Venster in Rotterdam, en op 27 maart in de North Sea Jazz club in Amsterdam. Vrijwel alle musici die ooit in Batida speelden waren erbij, net als de dochters van.....Allen met een conservatorium opleiding achter de rug, soms al moeder, maar altijd met Batida in hun herinnering.

De 2 concerten smaakten naar meer...maar.... 21 man op het podium is lastig te organiseren. Misschien nog maar weer wachten??

 

Saxofonist Toon Roos liet een impressie video maken in Lantaren venster.

Klik hier om de biografie van deze legendarische band te lezen in de Muziekencyclopedie.

Batida op Youtube:

 

Veja Lá

 

Começar de novo

                       Batida reünie concert 2006