Zeeland Nazomerfestival

Op 31 augustus spelen we een concertante versie van ons theaterprogramma Tip van de sluier klik

Tour 2017 -2018

Lennaert Nijgh theaterconcerten.

De tour is geboekt, de repetities begonnen! in november starten we met de Lennaert Nijgh theater tour. De agenda voor dit jaar is te zien onder het kopje AGENDA

 

2e Who's the Bossa? tour 2016

Op 21 oktober start onze 2e tour van dit jaar! Kijk in de agenda. We beginnen in de Ruinekerk in Bergen.http://whosthebossa.com

Batida = Back!

Tien jaar geleden speelden we voor 't laatst samen, en op 26 en 27  maart spelen we onze reunieconcerten!

 

26 maart LantarenVenster, Rotterdam

27 maart North Sea Jazz Club, Amsterdam

Kijk voor foto's, filmpjes en herinneringen op onze FB pagina.

Single 'É luxo só'

Watch the clip of 'É luxo só' that was recorded in Rio de Janeiro with dancer Renata Araújo.

Youtube:

[aqui]

 

Meer lovende recensies over ‘The Chamber Music Project’, het eerste album van onze band Who’s the Bossa? (Nelson Faria, Hans Vroomans, Daniel Pezzotti, Josee Koning)

klik [hier] 

Onlangs toegevoegd op Youtube 'The making of Verdronken Vlinder', over de opnames van de cd in Rio de Janeiro. klik [hier]

Check out our Who's the Bossa? videochannel: [klik hier]


Who's the Bossa ?

Who’s the Bossa? is een internationale groep muzikanten met een gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Voor hun eerste album kozen ze voor een verrassende kleine bezetting (zang, piano, gitaar en cello). Bas en drums ontbreken, en dat is ongewoon voor Braziliaanse muziek.


Op The Chamber Music Project combineren Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH) op eigenzinnige wijze bossa nova, jazz en klassiek. Het resultaat is een virtuoos en tegelijk dromerig, relaxt en swingend album.


Who's the Bossa?, het ontstaan

De muzikanten kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar in Nederland voor een door Josee Koning georganiseerd Tribute to 50 Years Bossa Nova. Vanaf hun eerste gezamenlijke repetitie was duidelijk dat een nieuwe muzikale vriendschap was geboren. De groep kreeg een naam - Who's the Bossa? - en er volgden concerten in verschillende samenstellingen en een tournee langs Nederlandse en Zwitserse podia in 2012.


Ondanks grote afstanden en moeilijk te combineren agenda’s bleven de muzikanten dromen van een gezamenlijk cd-project. En dat is er nu! Josee Koning: “The Chamber Music Project is het album dat ik altijd al heb willen maken. Het gaat heel diep en komt rechtstreeks uit ieders hart. We hebben met z'n vieren een muzikaal verbond gesloten waar we heel trots op zijn. Met deze band kan en durf ik meer van mezelf te laten zien, vanwege de openheid en het wederzijds respect. In Who's The Bossa? is niemand de ‘boss(a)’. We zijn allen in dienst van de muziek. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar met een intens en transparant samenspel als resultaat.”


kijk en luister naar optredens via Youtube:

Batida 

 

In 2006 gaven we ons laatste concert, dachten we.....op een prachtige nazomeravond speelden we Openluchttheater Caprera in Bloemendaal plat. Er bestaat een mooie registratie van op dvd.We bleven achter met de mooie herinneringen en de muziek. Maar na een jaar of negen begonnen onze fans zich af te vragen of het niet weer eens tijd werd.....

 

En toen waren we er zomaar weer in 2017!!!

2 zinderende reunie concerten: 26 maart in Lantaren Venster in Rotterdam, en op 27 maart in de North Sea Jazz club in Amsterdam. Vrijwel alle musici die ooit in Batida speelden waren erbij, net als de dochters van.....Allen met een conservatorium opleiding achter de rug, soms al moeder, maar altijd met Batida in hun herinnering.

De 2 concerten smaakten naar meer...maar.... 21 man op het podium is lastig te organiseren. Misschien nog maar weer wachten??

 

Saxofonist Toon Roos liet een impressie video maken in Lantaren venster.

Klik hier om de biografie van deze legendarische band te lezen in de Muziekencyclopedie.

Batida op Youtube:

 

Veja Lá

 

Começar de novo

                       Batida reünie concert 2006